Szukasz więcej?
Wejdź na fanbook.store

 


 

Produkt dnia
Znaczy czerwony pająk
Znaczy czerwony pająk
36,00 zł 20,00 zł
szt.
Krew Illapa
Krew Illapa
29,90 zł
szt.
Potargany żurek
Potargany żurek
19,90 zł
szt.
Za krawędzią strachu. Tom 2
Za krawędzią strachu. Tom 2
34,90 zł
szt.
Magnetyzer
Magnetyzer
35,00 zł 18,00 zł
szt.
Ciekawe życie w PRL-u. I co dalej?
Ciekawe życie w PRL-u. I co dalej?
31,00 zł
szt.
Łańcuch Poszlak
Łańcuch Poszlak
29,00 zł 15,00 zł
szt.
Księżniczki z Montclair
Księżniczki z Montclair
29,00 zł
szt.
Antykomunizm – broń utracona
Antykomunizm – broń utracona
22,00 zł 15,00 zł
szt.
Taśmy, które wstrząsnęły III RP
Taśmy, które wstrząsnęły III RP
24,00 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Kuchnia polska dla diabetyków

Wysyłka w: 4 dni
Cena: 29,90 zł 29.90
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Dorota Drozd

Kuchnia polska dla diabetyków

 

Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru – zdrowo. Dla wielu osób (nie tylko tych, którzy chorują na cukrzycę) „zdrowo” znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka – dietetyk od wielu lat pracujący ze „słodkimi ludźmi” – pokazuje, co zrobić, by jedzenie miało wymiar terapeutyczny, ale było także smaczne, urozmaicone i doskonale podane.
W książce znajdziesz:
•    przepisy na śniadania, przekąski, przystawki, zupy, dania główne, desery i kolacje,
•    przepisy na dania wegetariańskie, mięsne, rybne, pasty, wypieki, soki i koktajle,
•    propozycje dań prostych, łatwych do zrobienia w pięć minut oraz wykwintnych, idealnych na przyjęcia,
•    wyliczone dla KAŻDEJ potrawy indeks glikemiczny, wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe oraz kaloryczność, 
•    porady dotyczące racjonalnego odżywiania się w cukrzycy typu 2,
•    wskazówki, jak obliczać IG, WW, WBT i kaloryczność potrawy.
Książka adresowana jest przede wszystkim do osób chorych na cukrzycę typu 2. Będzie jednak doskonałą pomocą w kuchni dla wszystkich, którzy dbają o zdrowie i sylwetkę.
Dorota Drozd, pielęgniarka diabetologiczna, ma piętnastoletnie doświadczenie kliniczne w pracy z pacjentami chorującymi na cukrzycę. Jako czynny członek Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego, Polskiej Federacji Edukacji w Diabetologii oraz Europejskiej Federacji Pielęgniarek Diabetologicznych (FEND) stale doskonali i rozwija swoje umiejętności zarówno w kraju, jak i za granicą, m.in. co roku bierze udział w konferencjach naukowych organizowanych przez FEND.

 

Wydawnictwo: Wydawnictwo RM
Stron: 160
Okładka: Miękka
ISBN: 978-83-7773-373-8

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl