

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.


Ciasta i desery dla diabetyków

Agata Lewandowska
Ciasta i desery dla diabetyków
Bycie diabetykiem nie oznacza, że musisz całkowicie zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi – pod warunkiem, że wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie glikemicznym, odpowiedniej ilości wymienników węglowodanowych i niezbyt kaloryczny. W to kulinarne szkolenie zabiera Cię doświadczona dietetyczka.
Detoks ciała i umysłu

Ewa Trojanowska
Detoks ciała i umysłu
„Detoks ciała i umysłu“ to historia Ewy Trojanowskiej o tym, jak można mieć młodzieńczą witalność, radość życia, sprawne, elastyczne i zadowolone ciało. Cieszyć się zdrowiem fizycznym i psychicznym oraz świetną kondycją, bez względu na wiek. Jak dobrze funkcjonować w tak niezdrowych okolicznościach, które nam się przydarzają, a które często sami sobie stwarzamy. Ze szczerością i typowym dla siebie autohumorem Ewa Trojanowska opowiada o drodze, jaką pokonała od niezdrowego do zdrowego stylu życia. Ta książka to nie tylko detoks umysłu i ciała, ale także duża dawka uśmiechu.
Dieta w chorobie Hashimoto

Agata Lewandowska
Dieta w chorobie Hashimoto
Dużą rolę w terapii Hashimoto odgrywa styl życia chorego, czyli dieta, aktywność fizyczna, unikanie palenia czynnego i biernego, a także redukcja stresu. To choroba, której leczenie trzeba traktować bardzo indywidualnie. Dieta każdego pacjenta powinna być dopasowana do przebiegu schorzenia i ewentualnych towarzyszących mu zaburzeń.
Dieta w ciąży

Dieta w ciąży
Zdrowe przepisy na 9 miesięcy. Dietetyk radzi.
PONAD 150 PYSZNYCH PRZEPISÓW NA ZDROWE POSIŁKI DLA PRZYSZŁYCH MAM!
Domowe alkohole

Scott Mansfield
Domowe alkohole
Przepisy na nalewki, likiery, wina, miody pitne, kwas chlebowy i wiele innych.
Odkryj liczne zalety przygotowywanych w domu napojów alkoholowych – unikatowych, aromatycznych, niedrogich i zadziwiająco łatwych do zrobienia!
Domowy wypiek chleba

Lauren Chattman
Domowy wypiek chleba
Jeśli jeszcze nigdy nie doświadczyłaś satysfakcji, płynącej z wyciągnięcia z własnego piekarnika gorącego, pachnącego chleba, to najwyższy czas zabrać się do roboty! Autorka uprzedza wszelkie pytania i opowiada o wszystkich sytuacjach, które mogą się wydarzyć podczas pieczenia chleba w domu. Jej poradnik nawet najbardziej niepewnego nowicjusza zmieni w pewnego swoich umiejętności domowego piekarza!
Glutenowe kłamstwo i inne mity o tym co jemy

Alan Levinovitz
Glutenowe kłamstwo i inne mity o tym, co jemy
Uwolnij się od poczucia winy i na nowo pokochaj jedzenie.Cała prawda o: soli, cukrze, tłuszczu, węglowodanach... i popularnym glutenie.
Dr Levinovitz wreszcie rozprawia się z żywieniowymi demonami współczesnego świata.
Skuteczna riposta na psychozę strachu i obietnice bez pokrycia, którymi raczą nas szarlatani podający się za naukowców. Tę książkę powinien przeczytać każdy, kto rozważa zastosowanie restrykcyjnej diety.prof. med. Peter Gibson
Kuchnia polska dla diabetyków

Dorota Drozd
Kuchnia polska dla diabetyków
Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru – zdrowo. Dla wielu osób (nie tylko tych, którzy chorują na cukrzycę) „zdrowo” znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka – dietetyk od wielu lat pracujący ze „słodkimi ludźmi” – pokazuje, co zrobić, by jedzenie miało wymiar terapeutyczny, ale było także smaczne, urozmaicone i doskonale podane.
Kuchnia wegetariańska. Smaki świata

Arto der Haroutunian
Kuchnia wegetariańska. Smaki Świata
W kuchni wegetariańskiej nigdy nie jest nudno! To świat pełen różnorodnych smaków, kolorów i aromatów. Wszystko dzięki warzywom – tym powszednim, znanym od lat – jak marchewka, kalarepa czy ziemniaki, i tym mniej popularnym, egzotycznym, ale dostępnym dziś powszechnie także w naszych sklepach.
Smaczne potrawy dla diabetyków

Jane Frank
Smaczne potrawy dla diabetyków
Autorka, wykwalifikowany dietetyk, zawarła w tej książce wszystko, co potrzebujesz wiedzieć o życiu z cukrzycą i łagodzeniu jej objawów przez zdrowe odżywianie.
Wino. Leksykon smakosza

Zbigniew Pakuła
Wino. Leksykon smakosza
,,Wino. Leksykon smakosza" to autorski wybór blisko 100 najlepszych smakowo i najatrakcyjniejszych cenowo win dostępnych w marketach sieciowych.
Wszystkie smaki Skandynawii

Claus Meyer
Wszystkie smaki Skandynawii
Claus Meyer to jedno z najgorętszych nazwisk w branży; doskonale kojarzony wśród polskich pasjonatów kulinarnych oraz ludzi zainteresowanych gotowaniem i kulinariami. Mówi się o nim jako o „ojcu chrzestnym kuchni skandynawskiej”. Meyer jest współzałożycielem Nomy oraz odpowiada za kultowe Nordic Kitchen Manifesto!