

Podaj swój adres e-mail, by dostawać jako pierwszy informacje o najlepszych promocjach !


Producent
Ocena
Cena
-
od
do
Nowość
Promocja
Domowy wyrób serów - R. Carroll

Przemiana mleka w ser, to zadanie, o które może pokusić się każdy z nas. Nawet w warunkach domowych, eksperymentując z rodzajami mleka, czasem dojrzewania i temperaturą, można osiągnąć zaskakujące rezultaty, które sprawią radość nie tylko nam, ale także naszym najbliższym. A jeśli zabawa nam się spodoba, może być inspiracją do założenia dochodowego zajęcia.
Książka zawiera prawie 100 przepisów na sery i 60 przepisów na potrawy z serem w roli głównej. Znajdziesz w niej również wskazówki i receptury wypróbowane przez miłośników serów, historyjki o słynnych serowarach oraz rozmaite ciekawostki. Doświadczonym serowarom pomoże wznieść się na wyżyny tej sztuki, a początkującym – jak pewnie stawiać pierwsze kroki.
„W tej książce znajdziecie wszystko, co początkujący serowar powinien wiedzieć, aby już za pierwszym razem stworzyć wyśmienity ser.” San Francisco Examiner
Kieszonkowa historia: Czołgi. Stulecie broni pancernej - O. E. Gilbert, R. Cansiere

Oscar E. Gilbert, Romain Cansière
Kieszonkowa historia: Czołgi. Stulecie broni pancernej
Przebieg rozwoju czołgu
Dziś czołgi to synonim nowoczesnej armii – pozornie niezniszczalny, zaawansowany pod względem technologicznym system uzbrojenia. Jak jednak przebiegał rozwój czołgu i jak czołgi wpłynęły na sposób prowadzenia konfliktów zbrojnych od chwili, gdy pierwsze z nich wtoczyły się ociężale na pole bitewne w 1916 roku?
Kieszonkowa historia: Gladiatorzy. Krew i igrzyska - M. C. Bishop

Mike C. Bishop
Kieszonkowa historia: Gladiatorzy. Krew i igrzyska
Jak walczyli? Jak zmieniały się ich uzbrojenie i techniki walki? Kim byli?
Gladiatorzy to jedne z najlepiej zapamiętanych i najbardziej rozpoznawalnych postaci starożytnego Rzymu. Choć ich życie było krótkie i pełne okrucieństwa, często podziwiano ich za odwagę, wytrzymałość i gotowość do poświęcenia życia.
Kieszonkowa historia: Rycerze. Honor i przemoc - R. Serdiville, J. Sadler

Rosie Serdiville, John Sadler
Kieszonkowa historia: Rycerze. Honor i przemoc
Rozkwit i schyłek epoki średniowiecznych rycerzy
Rycerzy – wojowników konnych –– zaczęto łączyć z pojęciem rycerskości, gdy zostało ono spopularyzowane przez średniowieczną literaturę. Oczekiwano od nich, że będą walczyć odważnie i honorowo oraz pozostaną lojalni wobec swego pana – w razie konieczności – aż do śmierci.
Kieszonkowa historia: Wikingowie. Najeźdźcy z morza - K. Hjardar

Kim Hjardar
Kieszonkowa historia: Wikingowie. Najeźdźcy z morza
Od IX do XI wieku wikingowie dotarli do prawie wszystkich wybrzeży zachodniego świata. Stosując nowe techniki żeglarskie i zaskakujące strategie, uderzali znienacka, atakowali znacznymi siłami, a następnie wycofywali się ze zrabowanymi dobrami i jeńcami.
Księga Historii - Już wiem - praca zbiorowa

Księga historii przedstawia historię świata od zarania dziejów do czasów współczesnych, prezentuje najistotniejsze wydarzenia, jak odkrycie Ameryki czy Rewolucja Francuska. Stanowi kompendium wiedzy dla miłośników historii pragnących odkryć sekrety dziejów.
Kuchnia domowa. Dieta bezglutenowa - M. Berriedale-Johnson

Alergia na gluten lub jego nietolerancja (choroba zwana celiakią) czy nietolerancja pszenicy oznacza ścisłe przestrzeganie diety wolnej od pszenicy i glutenu - to znaczy wyeliminowanie z niej chleba, herbatników, ciastek, pieczywa chrupkiego, ciast, makaronów, bułki tartej, semoliny, dań zapiekanych w cieście, jak również wielu potraw z puszek i gotowych przetwarzanych produktów stanowiących większą część naszej codziennej diety.
Poznaj Polskę. Podróże marzeń - D. Jędrzejewski

Zabieramy Cię w podróż dookoła Polski - od wybrzeży Bałtyku przez pojezierza, niziny i wyżyny aż po najdalsze zakątki Sudetów i Karpat. Każde z tych miejsc możesz poznać i obejrzeć, wystarczy otworzyć książkę na dowolnej stronie, aby potem - do czego gorąco namawiamy - ruszyć w drogę. Korzystanie z książki ułatwia przejrzysty układ treści i interesujący podział na regiony geograficzne. To przewodnik turystyczny i album krajobrazowy w jednym!
Protokoły Mędrców Kowida - S. Michalkiewicz

„Protokoły...”, to zapis tych wszystkich zdumiewających głupot, półprawd, bzdur, przeinaczeń i propagandy, którymi jesteśmy nieustannie atakowani od czasów zarania wciąż trwającej zarazy. Zarazy, która dawno przestała być zjawiskiem tylko biologicznym, a stała się fenomenem, także, a może przede wszystkim, politycznym i społecznym. Opinie o pandemii, jej przyczynach i skutkach, oczywiście rozkładają się zgodnie z klasycznymi podziałami na scenie politycznej, co zdradza prawdziwe intencje jej aktorów. A wirus, zgodnie ze złotą maksymą Stanisława Michalkiewicza „będzie działał tak długo, jak długo będzie trzeba”. Kto o tym zdecyduje? Odpowiedź znajdą Państwo w książce, którą szczerze polecam.
Rosja jako kozioł ofiarny. Antyrosyjska fobia USA - D. Kovalik

Dan Kovalik
Rosja jako kozioł ofiarny. Antyrosyjska fobia USA
W książce Rosja jako kozioł ofiarny Kovalik analizuje szeroko rozpowszechnianą narrację o rzekomym zagrożeniu USA ze strony Rosji. Ukazuje czytelnikom, w jaki sposób Stany Zjednoczone, ulegając fałszywej doktrynie geopolitycznej, przewrotnie prowokowały Rosję po rozpadzie ZSRR, marnując w ten sposób nadzieje na zgodną współpracę.
Szlachta mojżeszowa - L. Korwin

Ludwik Korwin
Szlachta mojżeszowa
Reprint jedynego wydania, jakie ukazało się w 1939 roku w Krakowie, nakładem Księgarni Gebethnera i Wolffa.
Tradycja i kryzys w Kościele - T. J. M. Jochemczyk

Ks. Tomasz Józef Michał Jochemczyk
Tradycja i kryzys w Kościele
Książka ta pokazuje, że kryzys w Kościele jest spowodowany wieloma przyczynami i ma swoje najgłębsze źródło w XVIII w. Jest to przede wszystkim kryzys tożsamości kapłańskiej. Tylko powrót do prawdziwej wiary katolickiej,
Wypieki dla diabetyków - A. Lewandowska

Smaczne i proste ciasta i pieczywo dla diabetyków, i nie tylko! Kalorie i węglowodany pod kontrolą!
Ciasta, ciasteczka, pieczywo, pizza… Czy te pyszne wypieki mogą zagościć w diecie diabetyka nie tylko od święta? Dzięki tej książce przekonasz się, że tak! Doświadczona dietetyczka przygotowała 120 przepisów na smaczne i proste w przygotowaniu wypieki o jak najniższym indeksie glikemicznym i odpowiedniej ilości wymienników węglowodanowych.